Du kender rækkerne af rød-orange selvlysende opretstående pæle, der lyser op på den mørke asfalt, når dine billygter rammer dem om aftenen. Men ved du også, at de hedder Danpæle – og at RoboTool har været med til at opgradere produktionen af dem?

RoboTool sikrer Danpæles mavebælte

Den danske plastekspert Letbek automatiserede for nogle år siden sin produktionslinje, der spytter 150.000 Danpæle ud om året. Men desværre var der knas med den robot, som klistrer de brede røde og hvide reflekser på pælen. Det kom aldrig til at fungere. Derfor kontaktede Letbek RoboTool, som altid er på udkig efter hårde ”nødder” at knække indenfor automation.

RoboTool gik det havarerede projekt efter i sømmene. Kort efter var redningsplanen klar. Det lykkedes at programmere den allerede indkøbte robot om, så den fortsat kunne bruges. Desuden integrerede RoboTool en ny specialmaskine til påsætning af reflekser. Snart strømmede de farvestrålende vejpæle igen ud af linjen, nu med de vigtige brede reflekser godt fæstet ”om maven”.

”Vi er yderst tilfredse og imponerede over, at RoboTool både overholdt budget og tidsramme. Samtidig formåede de at genbruge det allerede indkøbte materiel i deres løsning. Det rammer lige ned i vores bæredygtige profil: Vi genbruger allerede indkøbt gear, så der ikke skal produceres og indkøbes nyt. Og samtidig forbedrer vi arbejdsmiljøet. Hele linjen er automatiseret, så vi undgår opslidende og ensformigt manuelt arbejde for vores ansatte.”

Det fortæller den – med egne ord – meget glade kunde, CEO Michael Bayer Thomsen fra Letbek A/S. Virksomheden recycler og upcycler plast fra forskellige industrier og bruger det til at løse de udfordringer, som kunderne kommer med ud fra deres unikke ekspertise i at tage genbrugsplast i anvendelse i nye løsninger, som løser verdens udfordringer fremfor at skabe nye.

 

Fakta om RoboTool – innovativ automation for dansk industri siden 1997

RoboTool A/S fremstiller, tester og opstiller effektive og velfungerende robotceller i alle former for produktionsmiljø. Virksomheden har siden 1997 udviklet og fremstillet innovative robotbaserede løsninger på selv de sværeste udfordringer fra områder som metal og industri, træ og plast samt food og pharma.

RoboTool har leveret mere end 200 turnkey-anlæg til både små og mellemstore virksomheder samt til Danmarks største koncerner som Arla, Orkla, Chr. Hansen, GKN, Danfoss, Danish Crown, Kelsen, Royal Unibrew, Danæg og Ocean Prawn. De solide løsninger er primært baseret på robotter fra nogle af verdens førende producenter af industrirobotter. RoboTool har hovedkvarter i Vejen.